יום שישי, יולי 16, 2010

הצלחה גדולה: לחמניות גבינה!!!

יכול להיות שזה רחוק מלהיות בריא, אבל זה מאוד-מאוד טעים ו1-2 לא יזיקו :-).

את המתכון הזה מצאתי בספר בישול של טובה ארן. אני מודה לך!

(חומרים ל-30 יחידות)
500 גרם קמח תופח
200 גרם חמאה
150גרם גבינה "גלעד" מגורדת
1 גביע שמנת חמוצה ( 170 מ'ל)
150 גרם מלוחה "פטה" מגורדת
1/2 כפית מלח
2 בצלים גדולים
2כפות שמן
1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה

מטגנים בצל בשמן, אחרי שמזהיב מצננים בצד.
שמים בקערה את הקמח ואת כול השאר המצרכים, כולל הבצל, לשים בצק חלק וגמיש, צרים כדור, מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
יוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ, ומשטחים אותם קלות ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים מעט קימל, שומשום או פרג לקישוט ואופים 30- 25 דקות, עד שהלחמניות זהובות.

שינויים שלי:
את הקמח אני מערבבת שליש קמח מלא ושני שליש קמח לבן ואז צריך להוסיף כף וחצי אבקת אפיה וכפית סודה לשתיה.
כבר מזמן לא משתמשת בשמנת חמוצה, במקום זה יוגורט גם טוב.

בתאבון

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

SZIA MARIS EGESZEN JOL NEZEL KI A KALAPBAN ES A SUTID IS KITUNOEN NEZ KI !!! LE A KALAPPAL!!! JENO---

magniv אמר/ה...

koszi :-)